2011. január 30., vasárnap

Extra meggyes-málnás-szilvás pite


Ez egy félig-meddig reform suti, de sajnos még nem sikerült teljesen kikísérletezni a bio változatot, mert mindig vendégeknek készül, és olyankor nincsen kedvem kísérletezgetni :). 


Hozzávalók:
Tésztához:


240 g liszt,
14 dkg (pálma)vaj,
6 dkg cukor,
1 tojássárga (helyette lehet zabpehelylisztet keverni a fehér lisztbe, csak nekünk
most volt házi tojásunk),
kis víz.

Töltelékhez:
50 dkg meggy, málna, szilva  
kis fahéj
kb. 8 ek búzadara
kis cukor


A lisztet a (pálma)vajjal kézzel morzsásra keverjük. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi vizet, hogy labda formára tudjuk gyúrni a tésztát. A tésztát a hűtőbe tesszük állni egy órára. Közben elkészítjük a tölteléket: a magozott meggyet összekeverjük a málnával, szilvával,  cukorral, a darával, és fahéjjal ízesítjük. A hűtőből kivett tészta felét 2 vékony lapra nyújtjuk. Az elsőt betesszük a lisztezett, olajozott tepsibe, rátesszük a tölteléket, majd az újabb lapot. Megszurkáljuk villával, és az előmelegített sütőben kisütjük. 

7 megjegyzés:

  1. Jujj, ez eszméletlen finom! :)

    VálaszTörlés
  2. A tésztához nem 6 dkg cukrot gondoltál?
    Judit

    VálaszTörlés
  3. De, köszönöm az észrevételt, javítottam. :)

    VálaszTörlés
  4. Húúú ez ájulat! Gyönyörű, biztos nagyon finom is.

    VálaszTörlés
  5. Koszonom, kedves vagy. Nagyon finom volt :)

    VálaszTörlés
  6. szia,
    megkerdezhetnem, hogy hany fokon, mennyi ideig sutotted? kb? (:
    Edit

    VálaszTörlés